Скільки коштуватимуть кавуни

1
-1
Скільки коштуватимуть кавуни
Експерт розповів, яких цін треба очікувати цього року від продавців кавунів, та звідки ми братимемо продукт.

Через окупацію Росією українських земель певний час були побоювання, що цього року в Україні буде дефіцит фруктів та овочів, кавунів зокрема. Однак експерти переконують, що кавуни на ринках будуть, але і ціни будуть високими, інформує Сьогодні.

Українським кавунам загрожує імпорт
Як пояснив Григорович, імпорт може замістити українську продукцію. Зокрема, кавуни завозитимуть з Ірану, Туреччини та Азербайджану. Так як з Херсонщини продукції не буде, ми можемо побачити одеську. Але вона буде значно дорожчою, ніж завезені кавуни.

"Якщо іранський кавун на опті коштує 20 грн/кг на початку сезону, це вже дзвіночок, бо це хороша ціна.Турецький на початку коштував 45 грн, але зараз пішов у 20-25 грн/кг. Але як наші впораються з такою конкуренцією, як компенсують кількість та пропозицію, складно прогнозувати", – пояснив Григорович.

Водночас фермери Одещини стверджують, що навіть якщо і буде гарний урожай кавунів, винограду, черешні, то вивезти його в інші області буде складно через логістику.

Проте Григорович відмітив, що знайти ресурси можна. Єдине питання в тому, як сильно це підвищить ціну.

Чи вистачить нам продуктів цього року
Раніше "Сьогодні" писали, що в умовах повномасштабної війни України з Російською Федерацією дефіциту овочів та фруктів не очікується. В Міністерстві аграрної політики та продовольства України пояснили, що цього року області, які не потрапили під окупацію РФ, засадили більше овочів.

Так, урожаями з центральних, західних та північних областей дефіцит повністю перекриється. Що стосується фруктів, то в Україні завжди було їхнє перевиробництво. Тому проблем з ними цього року не буде.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
які кавуни гроші на армію!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні