--> Водії в Україні можуть не платити за парковку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Водії в Україні можуть не платити за парковку

0
-3
Водії в Україні можуть не платити за парковку
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження Порядку надання пільг водіям з інвалідністю на безкоштовне паркування та зберігання транспортних засобів», право на безкоштовне паркування та зберігання машин на автостоянках надається водіям з інвалідністю, повідомляє На Пенсії.

Питання надання безкоштовних (пільгових) місць на парковках та автостоянках вирішують органи місцевого самоврядування. Зокрема, вони встановлюють необхідну кількість місць для безкоштовного зберігання транспортних засобів та компенсують власникам автостоянок послуги із зберігання машин пільговиків. Підставою для надання пільгового місця є направлення, видане органом місцевого самоврядування та адресоване його власнику. Але цьому передує ціла низка правових процедур.

Куди йти та що робити

Для отримання пільгового місця на автостоянці водій повинен подати до територіального управління соціального захисту за місцем реєстрації такі документи:

- заяву із зазначенням адреси автостоянки, де заявник хоче отримати пільгове місце;
- копію паспорта (з поданням оригіналу);
- копію пенсійного посвідчення або посвідчення одержувача державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, або довідку, в якій міститься запис про інвалідність (з поданням оригіналу);
- копію свідоцтва про реєстрацію машини (з пред'явленням оригіналу);
- копію посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії (з пред'явленням оригіналу).
Окрім водія, заявку до управління соціального захисту має подати й адміністрація автостоянки (з необхідними юридичними документами). Після перевірки документів соцслужба передає інформацію до місцевих органів самоврядування, де протягом місяця ухвалюється рішення про виділення пільгового місця водію або про відмову у ньому. Якщо буде прийнято позитивне рішення, власник автостоянки зобов'язаний у місячний строк надати заявникові місце для безкоштовного зберігання машини.

Термін безкоштовного зберігання машини на автостоянці відповідає терміну, на який встановлено інвалідність. Якщо цей термін не буде продовжено протягом місяця, водій позбавляється права безкоштовного користування стоянкою та зобов'язаний звільнити надане йому місце.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні