Прокляття яке стосується кожного: куди зникають наші шкарпетки

0
Прокляття яке стосується кожного: куди зникають наші шкарпетки
Куди діваються шкарпетки в пральній машині: перелік причин, куди пропадають шкарпетки після прання в машині. Перевірені способи, як не втрачати шкарпетки, пише wday.

Багатьом з нас знайома проблема зникнення шкарпеток після прання в пральній машині. Висувається безліч різноманітних причин цього явища і версій можливого місцезнаходження цих предметів гардероба.

З упевненістю можна стверджувати одне: якщо носок був покладений в такий агрегат — в ньому він і залишився.

Втрачені таким чином шкарпетки можна відшукати, якщо знати, де шукати пропажу найбільш доцільно. Розберемо, куди зникають («діваються») шкарпетки.

Де шукати загублені шкарпетки після прання в машині?
Існує кілька основних причин зникнення шкарпеток в пральній машині в процесі прання.

До них відносяться наступні:

Шкарпетки можуть потрапити під гумову манжету, розташовану поруч з люком-ілюмінатором і передбачену виробниками подібних агрегатів для забезпечення герметичності. Деколи ущільнювальні гумки бувають недостатньо пружними. Подібне може статися і у випадку, якщо у пристрій для прання було завантажено занадто велику кількість різних предметів гардероба. У цьому випадку при обертанні барабана ущільнювальна манжета сильно розтягується і під неї з легкістю може потрапити предмет невеликого розміру, такий як носок.

Тонкі вироби або маленькі дитячі шкарпетки можуть в процесі прання потрапити в щілину між барабаном і баком і застрягти там надовго. Носок білого кольору, застряглий в надрах подібного агрегату, не заподіє особливої шкоди. Але якщо застрягла і не була вчасно витягнута чорна або кольорова річ, вона може, линяючи, суттєво попсувати закладену в машину одяг при наступних праннях. Дістати виріб з цього місця можна через отвір для нагрівального елемента, але для цієї мети доведеться частково розібрати пральну машину.

Крім цього, виріб може виявитися при пранні безпосередньо в барабан пральної машини і вже звідти під дією сильного тиску води (вище 1000 обертів при віджиманні) потрапити або в зливний фільтр, або в зливний патрубок. Дістати річ подібного роду із зливного фільтра нескладно, достатньо розкрутити його і витягти пропажу. Якщо носок опинився в зливному патрубку, дістати його буде складніше, оскільки доведеться повністю розбирати пральну машину. У деяких випадках може навіть знадобитися допомога професіонала.

Однією з найбільш поширених причин зникнення подібних речей в пральній машині може виявитися постільна білизна (підодіяльники й наволочки), яке панчішно-шкарпеткові вироби нерідко забиваються при пранні.

Важливо! Дії, спрямовані на вилучення з пральної машини, який застряг у ній носка, необхідно здійснювати, коли цей агрегат повністю відключений від електроживлення.

Перевірені способи, як не втрачати шкарпетки?
Щоб кожен раз не задаватися питанням, де шукати таку пропажу, доцільно взяти на озброєння один з перерахованих нижче методів.

Рекомендації:

використовувати для прання дрібних предметів гардероба спеціально передбачені для цього мішечки з сітчастої тканини, що закриваються на блискавку або стягуються за допомогою шнурка;

непоганий варіант — пов’язувати шкарпетки між собою по 6 і більше штук;

прати шкарпетки в пральній машині, попередньо розклавши їх по кишенях сорочок або штанів, але якість прання при використанні такого методу значно знижується;

скріплення дрібних панчішно-шкарпеткових виробів між собою за допомогою спеціальних затискачів (кліпс), які можна придбати в господарському магазині, допомагає уникнути їх зникнення під час прання (звичайні прищіпки для цієї мети використовувати не рекомендується, ймовірність їх поломки досить висока).

При пранні в пральній машині періодично відбувається засмічення даного агрегату різними дрібними предметами. Крім шкарпеток це можуть бути також монети, шпильки, гудзики, носові хусточки та інші речі подібного роду. Про це можуть свідчити видаються пральною машиною в процесі роботи характерні скрипучі звуки.

Якщо своєчасно не зробити подібні елементи з машини, з часом скупчуванню таких предметів всередині в найнесподіваніших місцях може призвести до поломки установки.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні