Росіяни забрали 2 мільйони українців - Зеленський

0
Росіяни забрали 2 мільйони українців - Зеленський
Російські загарбники депортували до РФ 2 мільйони жителів тимчасово окупованих територій України, серед яких кілька сотень тисяч дітей.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення до учасників конференції Азіатське лідерство у Сеулі 13 липня, пише НВ.

Він наголосив, що це лише приблизні цифри, оскільки у багатьох українців відбирають засоби зв'язку, документи, а також залякують, щоб вони не поверталися до України.

Він також розповів, що Росія створила так звані фільтраційні табори, через які змушує людей проходити на окупованих територіях.

За словами Зеленського, "десятки тисяч людей там залишаються, а молоді жінки там зникають".

27 червня лідери країн G7 вимагали від Росії повернути додому депортованих українців.

Видання The Independent повідомило, що російський диктатор Володимир Путін розпорядився відправити до віддалених куточків країни, зокрема до Сибіру та за Полярне коло, майже 100 тисяч українців, яких насильно вивезли на територію Росії.

20 червня віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, пославшись на дані української розвідки, заявила, що Росія примусово депортувала на свою територію 1 мільйон 200 тисяч українських громадян.

За її словами, 240 тисяч депортованих – діти, 2 тисячі з них – діти-сироти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні