«Нам треба вижити» - Міністр оборони Олексій Резніков

0
«Нам треба вижити» - Міністр оборони Олексій Резніков
Україна вкрай зацікавлена у тому, щоб зберегти все обладнання, надане західними союзниками.

Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив Financial Times, пише Слово і діло.

«Нам потрібно вижити. Ми не маємо причин вивозити контрабандою зброю з України», — сказав Резніков.

За словами міністра, деякі союзники України направили до країни військових представників для спостереження за потоком виділеної ними зброї, і запропонував іншим наслідувати їхній приклад.

Крім того, Україна використовує програмне забезпечення НАТО, придбане у 2019 році, для відстеження призначення та використання західної зброї. Нині система керується лише централізовано, але буде поширена на рівень бригад та, можливо, батальйонів.

Резніков заявив, що немає жодного шансу, що системи важкого озброєння, поставлені США, будуть використані не за призначенням – у всіх є GPS-трекери. Більш легка зброя – Stinger та безпілотники-камікадзе – також знаходяться під суворим контролем.

Глава Міноборони сказав також, що далекобійна західна зброя сприяла скороченню кількості загиблих серед українських військовослужбовців. «Я сподіваюся, що цього року ми побачимо контрнаступну кампанію, і вона буде успішною», – додав він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні