Які професії будуть популярними в Україні після війни

2
Які професії будуть популярними в Україні після війни
Після війни на Україну чекає будівельний, аграрний, промисловий та цифровий бум. Відповідно, країні потрібні будуть фахівці з цих, а також суміжних з ними сфер, пише Today.

Отже, експерти прогнозують післявоєнний бум на таких спеціалістів:

архітекторів;
проектувальників;
дизайнерів;
будівельників;
мулярів;
столярів;
електриків;
зварювальників;
малярів;
облицювальників;
озеленювачів.

Звичайно, будівельна сфера потягне за собою попит на фахівців і в суміжних галузях. Зокрема, будуть потрібні інженери та робітники на виробництво будівельних матеріалів, логісти і водії.

Великим попитом користуватимуться і працівники агропромислової галузі: від комбайнерів і трактористів до агрономів та виробників добрив.

Однією із найбільш популярних сфер зайнятості буде медична. Після війни дуже багато людей потребуватимуть відновлення, лікування та реабілітації. Найбільш затребуваними медичними спеціальностями будуть такі:

хірурги;
кардіологи;
неврологи;
фізіотерапевти;
фахівці з реабілітації та протезування.

Крім того, Україна відчуватиме велику потребу у психологах та психоаналітиках. Війна, на жаль, вже скалічила і ще скалічить чимало доль. І всі ці люди потребуватимуть допомоги кваліфікованих психологів.

Продовжиться бум і на IT-фахівців, які стали широко потрібні ще до війни, у період пандемії. Однак поки що більшість із них працює на закордонних замовників. А ось після війни Україна теж гостро потребуватиме програмістів, веб-дизайнерів, розробників, а також фахівців з кібербезпеки.

Природно, що розвиток виробництва вимагатиме і фахівців із продажу. Тому продавці, спеціалісти з реклами, а також маркетологи будуть у великій ціні.

Крім того, Україна обов'язково зміцнюватиме свою обороноздатність. Отже буде попит і на військові спеціальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хм, а "цифровий бум" тут яким боком?
Відповісти
ІТ-фахівці будуть затребувані ! Бо хто ж буде мулярам на стройці цеглу і бетон носити !
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні