Путін - гомік: Швейцарське видання опублікувало карикатуру на лідера орків

0
Путін - гомік: Швейцарське видання опублікувало карикатуру на лідера орків
Посольство росії у Швейцарії надіслало лист керівництву швейцарської газети Neue Zurcher Zeitung через статтю, в якій опублікували карикатуру на президента росії путіна.

25 червня на сайті видання вийшов матеріал, пише Медуза, про меми воєнного часу. Авторка Маріт Лангшвагер опублікувала кілька зображень, які спочатку з'явилися в соцмережах. На одній картинці путіна зображено з клоунським носом і райдужним розфарбуванням на обличчі, на іншому Президент України Володимир Зеленський представлений в образі Капітана Америки.



У російському посольстві прокоментували, що «ілюстрація перебуває за межею розуміння, як можна було російського лідера зобразити з натяками на клоунаду та ЛГБТ-спільноту». У посольстві також обурилися тим, що Володимира Зеленського у статті «зображено у вигляді могутньої Залізної людини».

Росіяни заявили, що залишають за собою право звернутися до правоохоронних органів у зв'язку з цією та «можливими майбутніми публікаціями наклепницького та образливого характеру». Російські дипломати вважають, що дії журналістів порушують статтю Кримінального кодексу Швейцарії про поширення відомостей, що ганьблять честь і гідність, а також статтю про наклеп.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні