Які продукти зростуть в ціні вже завтра

0
Які продукти зростуть в ціні вже завтра
Цьогоріч ціни на овочі збунтувалися. Попри середину літа, коли зазвичай на сільськогосподарському ринку городина стрімко дешевшає, нинішнього року ціни на все ростуть, повідомляє today.

На маківці літа подорожчало майже все: від молодої картоплі до огірків, які зараз мають коштувати найдешевше. Видання agroreview зробило моніторинг поточних цін, що панують на найбільшому гуртовому ринку західної України "Шувар" у Львові. Порівняння із цінами минулого тижня вийшло невтішне.

Ціни на огірки зросли від з 14-17 грн/кг до 22-23 грн/кг.

Подорожчали й окремі сорти томатів. Ті, що коштують більше, залишились у минулій ціні. А от найдемократичніший сорт Примадонна, який найбільше полюбляють покупці з худими гаманцями, зріс у ціні з 10-15 грн/кг до 25-25.

Капуста білокачанна за тиждень подорожчала з 23-28 грн/кг до 28-30.

Ціна на картоплю зросла із 7-10 грн/кг до 12-13 .

Стійкими до подорожчання виявились кабачки. Вони йдуть по 15 гривень за кіло, як і було минулого тижня. Тримається також ціна на молоду цибулю (ріпку) - по 22 грн/кг, молоду моркву – по 24 грн/кг та молодий буряк – по 20 грн/кг.

Що стосується баклажанів і перців, сезон яких в Україні ще не настав, то вони поки не по кишені більшості українців. Кіло баклажанів коштує 70 гривень, а кілограм кубовидного червоного перцю – 75 гривень.

Експерти пов'язують таке різке зростання цін на овочі із дощовицею та холодом, що посеред літа увірвалися в наші широти, немов Пилип із конопель. Отже, коли погода повернеться на липневі рейки, вартість городини має знизитись. Принаймні, так обіцяють.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні