--> Змінили вимоги до водіїв: як тепер їздити в Європі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Змінили вимоги до водіїв: як тепер їздити в Європі

0
Змінили вимоги до водіїв: як тепер їздити в Європі
Після повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну наші громадяни були змушені евакуюватися за кордон, як правило, на власних автомобілях. Ось чому деякі країни ЄС відмовилися від вимоги мати для них «зелену політику». Але з 1 липня деякі правила для українців в ЄС відновлюються, зокрема правила оформлення «зеленого полісу» у Словаччині.

Про це повідомляється на порталі НБУ Фінансова грамотність України та пояснюється, як оформляється страховий поліс, пише ua motors.

З 1 липня українські водії, які перебувають у Словаччині, повинні мати підтвердження страхування «зеленої карти». Їздити по країні без нього можна до 30 червня в рамках пільг, які надають нашим громадянам.

“У цей період Словацьке страхове агентство надало допомогу українським водіям. Агентство пообіцяло відшкодувати українським водіям усі збитки, завдані їм під час перебування в Словацькій Республіці, але не претендувало на відшкодування таких збитків”, – повідомили в НБУ.

Оформити «зелену карту» тепер рекомендують онлайн в українській страховій компанії. Вони опублікують файл у форматі PDF. При цьому це можна зробити на кордоні. Перелік затверджених страхових компаній, уповноважених надавати такі послуги, можна переглянути за посиланням.

Загалом, міжнародний договір «зелена карта» передбачає відшкодування шкоди, заподіяної життю, здоров’ю чи майну третьої особи внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Висновки можна зробити з таких термінів:

15 днів;
1 місяць;
2 місяці;
3 місяці;
4 місяці;
5 місяців;
6 місяців;
7 місяців;
8 місяців;
9 місяців;
10 місяців;
11 місяців;
один рік.

Якщо український водій потрапив у ДТП у Словаччині, він повинен повідомити про це свою страхову компанію та представництво словацької страхової компанії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні