Навчання у ВНЗ в Україні можуть розпочати вже в серпні

0
Навчання у ВНЗ в Україні можуть розпочати вже в серпні
Закладам освіти щороку доводиться підлаштовуватися під ситуацію в країні та світі, щоб надати студентам якісні знання.

Цьогоріч доведеться враховувати суворі реалії війни. З огляду на ситуацію в країні, владі доведеться економити на опаленні закладів освіти взимку, щоб обігріти житлові будинки.

Тому МОН надіслало листа керівникам закладів освіти, в якому дало рекомендації щодо того, коли варто розпочати навчання під час війни студентам перших, старших та магістерських курсів.

Нагадаємо, що це лише рекомендації. Кожен ВНЗ має автономію у визначенні форми здобуття освіти та організації освітнього процесу.

Рекомендована форма навчання: онлайн чи офлайн?
Викликів для початку навчального року вистачає:

Багато студентів покинули територію України в пошуках безпеки.
Заклади освіти в багатьох областях України були знищені ворожими ракетами та авіаударами, тож студенти суто фізично не зможуть продовжити там навчання.

Частина ВНЗ залишаються у зоні ризику, що загрожує життю студентів та викладачів.

Для них навчання має проходити у безпечній, дистанційній формі.

Пріоритетним завданням є гарантування безпечних умов навчання та праці для усіх учасників освітнього процесу, з урахуванням досвіду роботи в умовах воєнного часу.

Попри ці труднощі в організації навчального процесу, МОН рекомендує продовжити навчання під час війни у максимально наближеній до традиційного формату формі: змішаній або очній.

Звісно, це стосується ВНЗ, які розташовані у відносно спокійних регіонах та мають укриття.

Коли почнеться навчання в університетах 2022?
Загалом ВНЗ радять скоригувати навчальну структуру так, щоб зимова сесія закінчилася до кінця листопада 2022 року. А другий семестр розпочався не раніше ніж 15 лютого 2023 року.

Така адаптація необхідна для економії енергоресурсів країни.

Студентам першого курсу вищого навчального закладу пропонують розпочати навчання з 15 вересня і не пізніше 1 жовтня.

Студентам старших курсів рекомендовано розпочинати навчання вже з 15 серпня 2022 року, а також у теплі місяці зробити робочими суботи.

Для профільних закладів освіти, в які вступають після дев’яти класів, навчальний рік теж пропонують розпочати з 15 серпня 2022 року.

Першокурсники магістратури ВНЗ повинні розпочати навчання з 1 жовтня 2022 року.

Ті ВНЗ, які планують розпочати навчання пізніше, мусять бути готові до опалення приміщень власними енергоносіями або запровадження дистанційної форми навчання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні