--> У Луцьку побили собачку. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку побили собачку. ВІДЕО

0
У Луцьку побили собачку. ВІДЕО
Лучанин Сергій Смітюх скаржиться на сусіда, який 5 липня побив бездомну собаку. Чоловік стверджує, що його сусід Михайло Андрощук, який мешкає на вулиці Срібній, кілька разів ударив ногою, а потім і цеглиною старого бездомного пса, яким Сергій опікується. Михайло побиття тварини не заперечує, а проте, каже, що пес був агресивним і кидався на чоловіка, повідомляє Конкурент.

Сергій Смітюх вже п'ять років опікується безпритульним псом Тузіком. Каже, собака раніше належав чоловікові, що жив у його будинку. Той помер, а пес лишився жити поруч із будинком. Його взялися доглядати Сергій із сім'єю. Постелили собаці килимок для лежання, підгодовують. Інші мешканці будинку також годують Тузіка.

«Я від своєї дружини почув, що сусід копнув Тузіка. Ногою вдарив, цеглиною. Передивився відео з камер спостереження, і побачив, як виходить наш сусід по межі, іде до собаки, б'є її ногою і кидає цеглину в спину. Собака одразу покульгав геть. Коли моя дружина спитала, для чого він це робить – реакція була неадекватною», – розповідає Сергій.

Він пояснює: із сусідом Михайлом у нього вже давно триває конфлікт.

«Він там має незаконне будівництво, а я не хочу підписувати йому папери, бо вони не дотрималися межі. Вони на мене і поліцію викликають, і що хоч роблять. З тим сусідом я так і не спілкуюся, тож підійшов до його батька Богдана. Сказав, щоб той попросив свого сина більше так не робити. Його реакція теж була неадекватною – ударив мене по голові, я відмахнувся, потім був другий удар по голові. Вискочив його син і ніс мені перебив. Я написав заяву в поліцію», – говорить Сергій Смітюх.

Чоловік каже: собака не винна. Пес старий, але мирний – може максимум погавкати і побігати за велосипедистами. А якщо його не чіпати – пес також вас не зачепить.

У справі про побиття собаки Сергій звернувся у поліцію та прокуратуру. Каже, сусід має відповідати. Звернення до правоохоронців він зробив у середу, 20 липня. До нього додав відео з камер спостереження, на яких видно, як сусід лупцює собаку.

На відео чітко видно удари, які Михайло наніс собаці. Після того він покликав жінку, яка поруч сапала город, і показав їй щось на паркані.

«Його собака лежала біля моїх воріт. Я підійшов до неї і хотів відігнати, а вона на мене кинулася і збиралася вкусити. Під рукою була цеглина, і я кинув, щоб вона відійшла. Через цю собаку моя дитина не може ходити до школи, не може ходити постійно кидається. Пес кусає сусідів», – каже Михайло Андрощук.



Чоловік нарікає, що пес лізе до нього у подвір'я, і діти бояться вийти з хати.

«Я поставив глухий паркан, а пес почав під парканом пролазити. Я насипав пісок, а собака розриває той пісок і пролазить у подвір'я. Дружина, буває, на ніч сміття виставить – а пес розкидує», – каже він.

Вже після того, як Сергій Смітюх звернувся до правоохоронців, Михайло Андрощук також пішов у поліцію і зателефонував у КП «Ласка». Хоче, щоб пса Тузіка забрали з вулиці.

Наші журналісти також зателефонували у «Ласку», аби дізнатися, як зараз почувається пес. Директорка підприємства Оксана Богданюк повідомила, що під час огляду тварини ветеринарами жодних патологій не виявлено. На момент звернення до ветеринарів собака вже не кульгав.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні