Стало відомо, на скільки підвищиться ціна на бензин

0
Стало відомо, на скільки підвищиться ціна на бензин
Інвестиційний банкір Сергій Фурса розповів, що ціна на бензин в Україні повинна зрости на 25%, але це також залежатиме від інфляції та від ціни пального на європейському ринку, пише Еспресо.

«Бензин має стати дорожче на 25%. Якщо ціна на бензин у Європі залишиться стабільною, то ціна в Україні зросте на 25%. Якщо ціна в Європі на бензин буде падати, то ці фактори будуть компенсувати один одного. Прогнозувати ціну пального на європейському ринку складно», - зазначив Фурса.

Інвестиційний банкір додав, що на ціну на бензин також вплине інфляція.

«Прогнозована інфляція в 30% змінить ціну на бензин. Потім це потягне вартість імпортних товарів. А після бензину це потягне ціни товарів та послуг українських виробників», - зауважив Сергій Фурса.

У звіті НБУ за червень 2022 р йдеться, що економіка України через війну, розв'язану росією, спаде щонайменше на третину в 2022 році, а темпи її відновлення залежатимуть від тривалості війни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні