Влада купить квартири людям, які втратили житло через війну

0
Влада купить квартири людям, які втратили житло через війну
До Київської області з інших регіонів України через бойові дії прибули не менше 240 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Влада Київської області планує купити 2-3 тис. готових квартир у забудовників для тих, хто втратив житло через війну. з бюджету планують на це витратити понад 2,8 млрд. гривень. Про це пише Київвлада.

Для викупу погоджено квартири за рекомендованою ціною 24 тис. гривень за кв. метр. Але ніхто із забудовників на таку суму не погоджується. Є ймовірність, що цю цифру переглядатимуть у бік збільшення – до 30 тисяч гривень за кв.

Квартири планують закупити у таких містах як Буча, Ірпінь, Бровари, Біла Церква. Також розглядають варіанти придбання житла і в Миронівці, Білогородці, Глевасі, Чабанах, Тарасівці та Погребах.

Усі ці процеси відбуватимуться у рамках обласної програми "Новий дім".

Також зазначається, що за час воєнних дій у регіоні постраждало – 25 710 об'єктів. З них 5414 зруйновано повністю. З них – дві третини становлять житлові об'єкти. Кількість сімей, які потребують житла, становить 11 319.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні