Скільки грошей треба Україні під час війни

0
Скільки грошей треба Україні під час війни
Міжнародне агентство Fitch Ratings прогнозує дефіцит державного бюджету в 2022 році на рівні 29,1% ВВП, що є рекордно високим показником для України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення агентства.

За даними агентства, у другому кварталі 2022 року місячний бюджетний дефіцит склав в середньому 4 млрд доларів, що обумовлено витратами, пов'язаними з війною.

"Ми прогнозуємо, що дефіцит залишиться великим у 2023 році на рівні 22,4% ВВП через постійну необхідність фінансувати війну і замінювати критично важливу інфраструктуру", - йдеться в повідомленні.

Обіцяна багатостороння і двостороння підтримка бюджету на 2022 рік становить близько 30 млрд доларів (14 млрд доларів яких були освоєні), але зберігається потреба в подальшому фінансуванні з боку НБУ (на частку якого припадало трохи більше 50% фінансування дефіциту в 1 половині 2022 року), відзначають аналітики.

"Здатність задовольнити надзвичайно великі потреби України у фінансуванні до 2023 року багато в чому залежить від багатосторонньої і двосторонньої підтримки, яка в даний час невизначена. Ми вважаємо, що реструктуризація боргу є ймовірною умовою продовження зовнішньої підтримки в такому масштабі", - йдеться в повідомленні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні