--> Українці достроково можуть виходити на пенсію під час війни | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українці достроково можуть виходити на пенсію під час війни

0
Українці достроково можуть виходити на пенсію під час війни
Українці, які мають повний страховий стаж та звільнені з роботи незадовго до настання пенсійного віку, мають право піти на пенсію раніше встановленого строку, пише Today.

Дострокова пенсія можлива при збігу кількох обставин, за яких звільненій людині важко знайти роботу. Під час війни такий збіг обставин трапляється частіше.

У законі, зокрема, названо умови, за яких людину можуть відправити на дострокову пенсію. Причому для того, щоб вийти на заслужений відпочинок раніше встановленого законом віку, необхідно задовольняти всім умовам, переліченим у законі.Українці зможуть вийти на пенсію достроково під час війниВ інформації від ПФУ називають ці умови:

Працівника має бути звільнено не за власним бажанням, а за ініціативою роботодавця. А звільнення має бути пов'язане або з реорганізацією підприємства, або з його ліквідацією чи банкрутством, або з його перепрофілюванням та скороченням штатів. При цьому мається на увазі, що працівникові не знайшлося альтернативної вакансії на підприємстві, де він працював.

На дату звільнення з роботи людині має залишатися не більше як півтора року до досягнення пенсійного віку (зазвичай це 60 років).
Звільнений повинен зареєструватися в Центрі зайнятості, проте там не змогли надати йому відповідну роботу.

Звільнений працівник має повний страховий стаж, який становить не менше 30 років для жінок і не менше 35 для чоловіків.

Є ще одна умова для дострокової пенсії: якщо працівника було звільнено через те, що за станом здоров'я він більше не може працювати на своєму робочому місці. У цьому випадку також у працівника має бути необхідна кількість років страхового стажу (30/35).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні