18 ракет: окупанти знову обстрілюють Миколаїв

0
18 ракет: окупанти знову обстрілюють Миколаїв
Окупаційні війська зранку 26 липня випустили по Миколаївській області одразу 18 ракет. Частина з них влучила в критичну інфраструктуру.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в етері телемарафону.

Випустили шість ракет Х-59 та дванадцять ракет типу С-300. Частину з них протиповітряній обороні вдалося збити, а деякі не влучили в ціль. Утім, деякі ракети таки влучили в критичну інфраструктуру та підприємства: зокрема, зруйнувано три секції залізничного мосту, який не працював. Минулося без жертв.

Раніше командування «Південь» повідомляло, що на Миколаївщині також атаковано портову інфраструктуру, а по Миколаївському району окупанти завдали удару із ЗРК С-300 з боку тимчасово окупованої Херсонщини: влучили в авторинок та інші відкриті території передмістя.

Кім каже, що окупанти завдавали масованого удару по всьому півдню. «Військові дії зараз ущільнилися і дуже багато авіації працює з обох боків. З огляду на те, що ЗСУ знищують командні пункти та склади, вони теж намагаються щось там показувати», — каже посадовець.

Як кажуть в американському Інституті вивчення війни (ISW), використання систем С-300 по наземних цілях є неефективним, оскільки такі ракети несуть невелике корисне навантаження та оптимізовані для знищення крихких літаків у польоті.

Аналітики стверджують, що використання росією ракет С-300 для наземних ударів може свідчити про те, що в окупантів закінчуються ракети класу «земля-земля» або що у них не вистачає компонентів, необхідних для застосування С-300 за призначенням — зокрема деталей для наведення.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні