Що зміниться для жінок в Україні з 1 жовтня

5
Що зміниться для жінок в Україні з 1 жовтня
З 1 жовтня в Україні розпочинається процес постановки на військовий облік військовозобов'язаних жінок. При цьому українки можуть отримати відстрочку від мобілізації на тих самих підставах, що й військовозобов'язані чоловіки, пише Апостроф.

Адвокат Андрій Новак розповів, від чого залежить черговість призову жінок.

Кого з військовозобов'язаних жінок можуть мобілізувати насамперед, а кого не мобілізуватимуть, за його словами, поки що невідомо. Це залежить від мобілізаційного завдання Генштабу для кожного регіону та військкоматів, а також від того, які фахівці необхідні армії.

Андрій Новак наголосив, що жінки можуть отримати відстрочку від мобілізації на тих самих підставах, що й військовозобов'язані чоловіки.

Зокрема не можна мобілізувати вагітну українку, або якщо вона перебуває у відпустці з догляду за дитиною до 3 років. Якщо в сім'ї підлягають мобілізації і чоловік і дружина, але є неповнолітня дитина, один із подружжя має право отримати відстрочку від мобілізації.

Також тимчасова відстрочка надається залежно від обставин. Наприклад, якщо це відстрочка з навчання, то на період навчання. Якщо з догляду за родичами, які потребують постійного догляду – доти, поки цей догляд необхідний.

«Так само не можуть мобілізувати народних депутаток чи депутатів. Але коли людина перестане бути народним депутатом, то зникає можливість отримання відстрочки на цій підставі. Залежно від кожної обставини визначається свій термін», – пояснив адвокат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Першим свою бабу має на облік поставити Тищенко Коля, вона журналістка. То нехай вже приїздять всі їхні інстатьолочки з теплих країв та показують приклад українкам
Відповісти
нормальні завагітніють а незаміжніх на фронт
Відповісти
за кордон будуть випускати тільки повій старших 35 років
Відповісти
ТЕРМІНОВО СКОРОТИТИ КІЛЬКІСТЬ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ !!!!
А ТОДІ, НА ОБЛІК ВСІХ ВНУТРІШНЬОПЕРЕМІЩЕНИХ ЧОЛОВІКІВ
Відповісти
ТЕРМІНОВО СКОРОТИТИ КІЛЬКІСТЬ ДЕПУТАТІВ
І НА ОБЛІК -ВСІХ-ВНУТРІШНЬОПЕРЕМІЩЕНИХ МУЖИКІВ
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні