--> Десятки депутатів та сотні поліцейських зрадили Україну | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Десятки депутатів та сотні поліцейських зрадили Україну

0
Десятки депутатів та сотні поліцейських зрадили Україну
Підозри в держзраді за період повномасштабної війни отримали 4 нардепи, 35 місцевих депутатів, 126 поліцейських, та по троє працівників СБУ і ДСНС.

Про це LB.ua повідомили джерела в Офісі генерального прокурора.

Також можлива державна зрада розслідується відносно трьох працівників СБУ, одного – Національної гвардії, трьох людей із ДСНС, семи прикордонників та восьми прокурорів.

Нагадаємо, що одним із підозрюваних у державній зраді народних депутатів є Олексій Ковальов. Він перебуває на тимчасово окупованій території і не приховує колаборації з російськими військами.

Ковальов був обраний від "Слуги народу", але його виключили після того, як його співпраця з ворогом стала очевидною.

Щодо великої кількості зрадників у рядах українських правоохоронців у липні заявив президент Володимир Зеленський. Він повідомив, що станом на 17 липня було зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів. Президент говорив про кількість підозр саме двох видів злочинів: і державної зради, і колаборантства.

Державна зрада і колабораційна діяльність – це різні статтті Кримінального кодексу, і відповідальність за ці злочини передбачена різна. Державна зрада в умовах воєнного стану карається позбавленням волі строком на 15 років або довічним увʼязненням із конфіскацією.

Колабораційна діяльність залежно від важкості злочину карається позбавленням права обіймати певні посади строком у 10-15 років з конфіскацією або без нею, виправними роботами, арештом, позбавленням волі, штрафами.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні