Стало відомо хто організував вбивство захисників Азовсталі в Оленівці

0
Стало відомо хто організував вбивство захисників Азовсталі в Оленівці
При цьому вдалося встановити, що до цього злочину причетні найманці ПВК «Вагнера».

Про це повідомляє УНІАН.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України розповіло про те, що вибухи, зафіксовані в Оленівці, які спровокували загибель захисників нашої країни, є чітко спланованою провокацією, а також справжнім актом тероризму Російської Федерації.

«Є інформація щодо того, що злочин був скоєний найманцями, які працюють у ПВК «Вагнера». При цьому команду обстріляти будинок з полоненими азовцями дав номінальний власник ПВК Євген Пригожин. Звернути увагу варто на те, що не лише організація, а й скоєння теракту попередньо не обговорювалося з Міністерством оборони Росії», – зазначає Міноборони України.

Розвідника додатково надала інформацію щодо того, що вибухи сталися на території промислової зони у новому приміщенні. Його збиралися спеціально обладнати для того, щоб тримати тих полонених, яких вдалося вивезти росіянам з «Азовсталі». У ГУР МО говорять про те, що буквально кілька днів тому було закінчено повне обладнання даної будівлі та частину українських воїнів було переведено до неї.

Кирило Буданов, який обіймає посаду начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, почав закликати всі міжнародні інституції до вираження максимально жорсткої позиції щодо того, що трапилося в Оленівці.

Звернути увагу варто на те, що обстріл будівлі колонії було списано на роботу ЗСУ. Нібито Україна сама обстріляла місце, де знаходилися солдати ЗСУ і для цього, за словами окупантів, використовувалися передані раніше американські ракетні установки. Водночас, місцеві жителі говорять про те, що російські солдати обстрілювали колонію за допомогою «Градів».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні