Росія викрала з України щонайменше 5600 дітей

0
Росія викрала з України щонайменше 5600 дітей
Росія примусово вивезла з України щонайменше 5,6 тисяч дітей. Про це стверджують у МВС України, передає УНН.

Як повідомила в п'ятницю заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павличенко, до цього числа включені лише ті, хто вже ідентифікований, тоді як реальна цифра може бути ще вищою.

"Станом на сьогодні сотні тисяч українців були примусово депортовані до країни-агресора. За даними Національного інформбюро, вже ідентифіковано понад 5600 дітей, яких примусово депортували до росії. Фактична цифра більша. І сьогодні відпрацьовується механізм повернення цих дітей", - сказала вона.

Відомо, що вивезення дітей-сиріт із самопроголошених ДНР та ЛНР до росії розпочалося ще до вторгнення в Україну. Вже в середині лютого 2022 року у пункті тимчасового розміщення на базі спорткомплексу "Ромашка" у Ростовській області поселили вихованців із трьох інтернатів та соціальних центрів псевдореспубліки ДНР.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні