--> Які документи потрібні для виїзду чоловікам за кордон | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Які документи потрібні для виїзду чоловікам за кордон

0
Які документи потрібні для виїзду чоловікам за кордон
Виїзд чоловіків 18-60 років з України під час воєнного стану – чутлива тема. Перелік підстав для перетину кордону досить короткий, а документів потрібно зібрати чимало, пише Телеграф.

Про те, які папери знадобляться чоловікам, які мають інвалідність, пояснила адвокат, представниця Офісу простих рішень та результатів, кандидат юридичних наук Мирослава Чорноусько.

Вона нагадала, що право виїзду мають усі особи, які у встановленому державою порядку оформили інвалідність. Причому право це надається незалежно від групи інвалідності. Проте на кордоні доведеться надати документи, які підтверджують цей факт.

За словами Чорноусько, до переліку таких документів входять:

посвідчення, що підтверджує статус особи з інвалідністю;
пенсійне посвідчення або посвідчення, яким підтверджується призначення відповідної соціальної допомоги – у ньому має бути вказана група інвалідності;
довідка для отримання пільг особою з інвалідністю, яка не має права на пенсію чи соцвиплату;
довідка МСЕК (форма 157-1/о).

Окрім того, чоловік може виїхати за кордон в якості супроводу особи з інвалідністю 1 або 2 групи. При цьому ця особа має потребувати постійного догляду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні