Іран дав росії безпілотники для війни в Україні в обмін на винищувачі?

0
Іран дав росії безпілотники для війни в Україні в обмін на винищувачі?
За неофіційними джерелами, іранські БПЛА вже доставили в РФ разом із пілотами, які навчатимуться керувати літаками Cу-35.

Іранська влада могла відправити в Росію першу партію своїх бойових дронів. Про це у своєму звіті за 2 серпня повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Американо-іранський дослідник, який проводить розвідку з відкритих джерел (OSINT), Мехді Хмірануса передав у Twitter інформацію з неофіційного джерела, що Іран передав росіянам перші безпілотники для проведення польових випробувань. Водночас іранські пілоти й технічні фахівці нібито вирушили в Росію для навчання управління та експлуатації винищувачів Су-35.

ISW не може підтвердити ці дані, проте заява узгоджується з нещодавніми повідомленнями про те, що Іран і РФ розширюють авіаційну співпрацю для обходу міжнародних санкцій і підтримки війни в Україні. Експерти припускають, що Іран може отримати винищувачі Су-35 в обмін на передачу дронів російським військовим, імовірно, що цей пункт входить у домовленості, підписані 26 липня.

Ніколас Карл, аналітик із проєкту Critical Threats Американського інституту підприємництва, повідомив, що 26 липня Москва й Тегеран домовилися збільшити пасажирські рейси між країнами з 2 до 35 на тиждень, а також обговорили постачання запчастин із Ірану та ремонт російських літаків, як цивільних, так і військових.

"Іран також може використати збільшення кількості рейсів для відправки безпілотників та іншої військової техніки для підтримки вторгнення Росії в Україну", — зазначив дослідник.

У звіті за 3 серпня аналітики ISW припустили, що Росія продовжує зміцнювати відносини з Тегераном, щоб одержати іранські безпілотники для застосування в Україні. 3 серпня російське державне космічне агентство "Роскосмос" оголосило, що 9 серпня РФ запустить на орбіту супутник дистанційного зондування Землі "Хайям" від імені Ірану. Таким жестом Москва може заохотити іранських партнерів або заплатити їм за вже виконане постачання безпілотників чи іншої військової техніки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні