Кому з українських біженців потрібно буде повернути соцвиплати

0
Кому з українських біженців потрібно буде повернути соцвиплати
Українцям у Польщі доведеться повернути неправомірно отриману щомісячну допомогу на дітей та інші виплати, які стосуються біженців, пише Today.

Йдеться про громадян, які, перебуваючи в Польщі, отримували грошову допомогу, а потім залишили країну і не попередили про це ZUS.

Якщо про свій намір залишити країну не повідомити місцеві органи, то всі отримані після виїзду гроші доведеться повернути, та ще й з відсотками у вигляді пені.

Повідомити про свій виїзд із території Польщі можна через Платформу електронних послуг (PUE) ZUS. Допомога на дитину 500+ втрачається, починаючи з місяця, наступного за місяцем, коли ви поїхали з Польщі.Українським біженцям у Польщі доведеться повернути соцвиплати: кого стосується

Як повернути грошову допомогу в ZUS

Українці після повернення в Україну можуть повернути допомогу з рахунку у польському банку до закладу соціального страхування. Номер банківського рахунку можна знайти на сайті ZUS. У темі переказу слід зазначити своє ім'я та прізвище, номер справи (мається на увазі справа про призначення допомоги) та примітку: 500.

Якщо ж повертати кошти ZUS з українського чи іншого закордонного банківського рахунку, потрібно перед номером одержувача додати дві літери PL. Тобто рахунок одержувача (ZUS у Польщі) виглядатиме так: PL 82 1020 5604 0000 0102 8996 3017. Крім того, під час перекладу потрібно буде також подати код SWIFT: BPKOPLPW. У темі переказу також потрібно вказати своє ім'я та прізвище, номер справи та примітку: 500.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні