З порту Одеси вийшов перший караван з українським зерном

0
З порту Одеси вийшов перший караван з українським зерном
Перший караван суден з українським збіжжям 5 серпня вирушив із портів Великої Одеси.

Таким чином поновлено судноплавство з порту «Чорноморськ». На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET знаходиться 57 тис. т української кукурудзи. Вантаж направляється до Туреччини, Великої Британії та Ірландії. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм у Telegram.

Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку, — йдеться в заяві чиновника.

У Мінінфраструктури додали, що планують забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць, щоб робота портів була в обидва напрямки. Вже зараз чиновники отримують заявки судновласників, які готові заходити в українські порти під завантаження і перший захід очікується вже 6 серпня. З портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» хочуть наростити експорт агропродукції до 3 та більше млн т.

Чим швидше ми зуміємо вивезти 20 млн т минулорічного врожаю та розпочати експорт нового, тим швидше покращиться продовольча ситуація у світі, — додав Найєм.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні