На Волині зловили півтори тисячі п'яних водіїв у цьому році

1
На Волині зловили півтори тисячі п'яних водіїв у цьому році
На Волині за сім місяців правоохоронці зафіксували майже півтори тисячі випадків керування транспортом у стані сп’яніння.

Про це у п'ятницю, 5 серпня, повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Випадки керування у стані сп’яніння протягом січня-липня 2022 року задокументовані:

у Луцькому райуправлінні поліції (РУП) – 520,
у Ковельському РУП – 416,
у Володимир-Волинському райвідділі (РВП) – 266,
у Камінь-Каширському РВП – 255.

Факти правопорушень належним чином задокументовані: на винуватців складені протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Справи направлені для прийняття рішень до суду.

Правоохоронці нагадують, що адміністративна відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння карається штрафом у 17 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік. Якщо протягом року водій вдруге сів за кермо п’яний, йому загрожує вже 34 тис. грн штрафу та три роки позбавлення права керування з оплатним вилученням транспортного засобу; втретє: штраф – 51 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років.

«Застерігаємо від керування транспортним засобом напідпитку, оскільки це створює небезпеку не лише для водія, але й для інших учасників дорожнього руху», – додали у поліції.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А автомобілів скільки конфіскували?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні