Помер колишній мер Володимира Петро Саганюк

0
Помер колишній мер Володимира Петро Саганюк
На 72-му році життя відійшов у вічність багаторічний міський голова міста Володимира Петро Данилович Саганюк.

Про це інформують на сторінці Володимир-Волинської громади у “Фейсбук”.

Народився Петро Данилович 8 березня 1950 році у с. Жовтневе Володимир-Волинського району. У 1972 році закінчив Львівський лісотехнічний інститут за спеціальністю «Машини і механізми лісової та деревообробної промисловості». Того ж року молодий інженер-механік розпочав трудовий шлях на посаді начальника автоколони Колківського лісгоспзагу.

Після служби у військово-морському флоті певний час викладав в Оваднівському СПТУ-21. Організаторські здібності сприяли тому, що в 1975 році його обрали на посаду першого секретаря Володимир-Волинського міськкому, а в 1980 року — першого секретаря Волинського обкому комсомолу.

Опісля, Петро Саганюк був директором Володимир-Волинського держлісгоспу. А із 1988 року став працювати на державній службі та в органах місцевого самоврядування Володимирщини: спочатку він очолив виконавчий комітет Володимир-Волинської міськради, потім був представником Президента України у Володимир-Волинському районі, а із 1998 по 2020 роки Петро Данилович — незмінний міський голова Володимира-Волинського.

За багаторічну сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток краю нагороджений орденом «Знак Пошани» (1986), медаллю «За відзнаку в охороні державного кордону» (1991), почесними грамотами Кабінету Міністрів України (1999) та Верховної Ради України (2005), а також низкою церковних відзнак — орденами «Нестор Літописець», «1020 років Хрещення Київської Русі», «Архістратиг Михаїл», та «Святий рівноапостольний князь Володимир Великий».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні