«Неминучі серйозні коливання»: що буде з курсом долара у серпні

0
«Неминучі серйозні коливання»: що буде з курсом долара у серпні
Незважаючи на щоденні коливання, що відбуваються з курсом долара в Україні, загалом серпень буде достатньо стабільним періодом для заокеанської та національної валют, навряд чи за долар даватимуть менше 40 гривень, пише Телеграф.

Економічний експерт Данило Монін каже, що далеко не факт, що курс долара в серпні знижуватиметься, оскільки на нього впливають багато суперечливих факторів.

Наприклад, відмова НБУ від валютних інтервенцій та купівля в резерви за тиждень понад 600 мільйонів доларів можуть штовхнути курс долара нагору, особливо якщо НБУ продовжить практику емісії гривні для фінансування держбюджету.

З іншого боку, впасти курс долара до гривні може через серйозну фінансову допомогу від Заходу та зростання морського експорту, але й те, й інше залежить не від України та НБУ, тобто покладатися на те, що це станеться – не можна.

«Для фінансування дефіциту бюджету на місяць необхідно отримувати не менше 3 мільярдів доларів, якщо вони будуть — курс долара буде стабільним, якщо ні — неминучі серйозні коливання», — пояснив експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні