--> Робота в Польщі: скільки реально можуть заробити українці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Робота в Польщі: скільки реально можуть заробити українці

0
Робота в Польщі: скільки реально можуть заробити українці
У Польщі найгарячіша пора для сезонних робіт - з весни до осені. Українці й до війни їздили на заробітки до сусідів. Така робота не вимагає спеціальних навичок, знання мови потрібно мінімальне, а за 3 місяці додому вдається привезти непогану суму.

Військова агресія Росії проти України ситуацію із заробітками за кордоном сильно змінила, і кількість вимушених мігрантів зросла в рази. А українських працівників на польському ринку праці відповідно стало у багато разів більше.

Скільки зараз можна заробити в Польщі на сезонних роботах, розповіли в uapl.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, до Польщі змушені були виїхати кілька мільйонів людей. Перший час люди чекали можливості повернутися назад якомога швидше.

Але до літа стало зрозуміло, що повертатися сім'ям з дітьми все ще небезпечно, а сидіти на виплати - складно. Українці отримали спрощені умови для перебування в Польщі й можливість влаштуватися на роботу абсолютно легально, а тому - почали шукати роботу.

Більшість влаштовується на роботу, яка не вимагає спеціальної кваліфікації та навичок - це склади, сфера обслуговування і сезонна робота.

Яку роботу пропонують українцям у Польщі
Фермерські господарства. За даними польських рекрутингових агентств, зараз на піку популярності робота у фермерських господарствах і на полях. Зараз йде збір врожаю, і цей сезон триватиме до середини осені. За збір ягід українцям платять в середньому 15-16 злотих на годину (120-130 гривень).

Туризм. Досить багато вакансій і у сфері HoReCa - це прибиральниці, покоївки, офіціанти, продавці, портьє готелів, бармени та бариста.

На такій роботі знання мови бажано, хоча б на рівні розмови. Особливих навичок теж не потрібно - зазвичай вчать на місці, в процесі стажування. Оплата - від 13,5 до 16 злотих за годину (100-130 гривень).

Сезонний відпочинок. Є ще одна сезонна робота, на яку беруть українців. Тут потрібні мінімальні навички та кваліфікація, але майбутні роботодавці проводять спеціальне навчання і тренінги. Це робота хостес, рятувальників або інструктора кайт-серфінгу. Оплата - від 18 до 20 злотих за годину (140-160 гривень).

Няня для дитини. Сім'ї часто наймають додатково няню, яка буде доглядати за дитиною під час сімейного відпочинку. Середня оплата за таку роботу - 20 злотих (160 гривень).

Фестиваль. Сама добре оплачувана сезонна робота в Польщі - це робота на різних молодіжних і музичних фестивалях. Ця робота користується популярністю у студентів та молоді і її називають "робота мрії".

Крім високої оплати - від 20 до 24 злотих на годину (160-190 гривень), така робота дає можливість безкоштовно відвідати кращі фестивалі та концерти знаменитостей, а часом - і поспілкуватися з кумирами.

На що звертати увагу при працевлаштуванні
Сезонна робота в Польщі може тривати від 3 до 9 місяців. Тому потрібно обговорити з потенційним роботодавцем всі нюанси:

1. Тривалість робочих змін. У Польщі 8-10 годин і один вихідний на тиждень - майже норма.

2. Можливість і умови дострокового розірвання договору.

3. Чистий дохід після сплати податків і внесків (в пропозиціях часто пишуть нетто і брутто - ви на руки отримаєте нетто).

4. Додаткові бонуси-харчування, проїзд до роботи корпоративним транспортом, забезпечення житлом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні