--> Вчені виявили новий небезпечний вірус, який передається від тварин: симптоми | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вчені виявили новий небезпечний вірус, який передається від тварин: симптоми

1
Вчені виявили новий небезпечний вірус, який передається від тварин: симптоми
У Китаї виявили новий геніпавірус Langya (Langya henipavirus, LayV), який може передаватися від тварин до людей, пише Дело.

На даний момент зареєстровано 35 випадків інфікування людей. Про це повідомляє медичний журнал New England Medicine (NEJM), який опублікував відповідне дослідження "Зоонозний геніпавірус у пацієнтів з лихоманкою в Китаї".

В науковій статті сказано, що в ході розслідування було виявлено 35 пацієнтів з гострою інфекцією Langya в китайських провінціях Шаньдун і Хенань, і що 26 з них були інфіковані лише вірусом Langya, без інших патогенів.

У 26 пацієнтів були такі симптоми, як лихоманка (100%), втома (54%), кашель (50%), втрата апетиту (50%), біль у м'язах (46%), нудота (38%), головний біль (35%) і блювота (35%).

У більшості з них знизився рівень лейкоцитів у крові, у 35% — тромбоцитів. Ще у 35% зафіксували печінкову недостатність і ниркову недостатність у 8%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову вірус. І знову Китай. Вони там їх навмисне "продукують" ,і випускають у світ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні