--> Чи можуть мобілізувати українців без досвіду | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи можуть мобілізувати українців без досвіду

1
Чи можуть мобілізувати українців без досвіду
В Україні триває загальна мобілізація. А отже у людей все частіше виникають питання, які стосуються можливого призову до служби. Зокрема серед тих, хто не має військового досвіду, пише 24 канал.

Мобілізувати без досвіду таки можуть

Віолета Монастирська, адвокатка Адвокатського об'єднання Legal Strategy підкреслила, що жоден закон не передбачає заборону на мобілізацію через відсутність досвіду. Водночас вона наголосила на тому, що мобілізація не тотожна відправленню на передову. Юристка підкреслює, що без набуття достатньої кількості навичок і знань вас не мають права відправляти воювати у зону бойових дій.

На військовозобов'язаних і резервістів спочатку очікують навчальні та спеціальні збори. Це проводять задля того, щоб якісно підготувати вояк до служби. Але слід розуміти, що зараз ці навчання проходять у своєрідному експрес-форматі. Мовиться про термін від 7 до 20 днів.

Військове командування відповідає за бійців

Президент "Першого міжнародного фонду розвитку України" Микола Волківський, а також президент "МАСПН" Україна Артем Олійник також висловились на цю тему. Вони навели для прикладу порушника комендантської години, якого мобілізували. Зі слів експертів, він навряд чи відправиться на фронт.

«Як правило, ці люди й без досвіду, і без звичайної строкової служби. Відправити їх на фронт, де ці люди, ймовірно, отримають серйозні ушкодження чи загинуть, стане великою проблемою для офіцерсько-командного складу», – наголосили вони.

Але є винятки

Адвокатка юридичної компанії "Riyako&Partners" Катерина Аніщенко зазначила, що у цьому випадку є й винятки. Мовиться про тих, кого без досвіду після мобілізації таки відправили на передову. Але відразу ж панікувати не слід. Це ті, хто добровільно пішов служити та сам виявив бажання вирушити на фронт.

Водночас вона дала пораду для мобілізованих. Якщо вони стикнулись з тим, що за відсутності необхідного досвіду їх відправляють на передову, то мовчати не слід. Необхідно звернутись до командира з рапортом, щоб вас відправили на навчання. Обґрунтувати своє прохання можна як відсутністю достатньої кількості досвіду, так і браком амуніції, якщо останній таки спостерігається.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
по вашому бл*** 7 днів це навчання? в армії рік служили і нічого ненавчились більшість а це 7 днів з людей роблять гарматне мясо імпотентні політики!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні