--> Морські черепахи під загрозою вимирання | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Морські черепахи під загрозою вимирання

0
Морські черепахи під загрозою вимирання
Скорочення генетичної різноманітності може поставити існування цих тварин під загрозу.

Морські черепахи опинилися під загрозою вимирання через те, що переважна більшість дитинчат народжується самками.

Як йдеться у матеріалі Futurism, дослідження проводилося у Флориді (США), яка останні чотири роки фіксувала рекордні температури влітку.

Вчені зауважили, що 99% всіх дитинчат народжуються самками, що пов’язано з особливістю інкубації їх яєць. Відомо, що якщо температура повітря буде нижчою за 27,7 градуса за Цельсієм, то з яйця вилупиться самець, а якщо вище за 31,5 — самка.

Коливання температур у вказаному діапазоні дозволяє досягти різноманітності у співвідношенні черепашок обох статей. Однак останніми роками таких коливань не було, а відбувалося лише підвищення температури повітря.

Дослідники відзначають, що якщо тенденція до глобального потепління збережеться, то популяції морських черепах загрожуватиме повне вимирання у США, а й у всьому світі.

Проблем також додає і те, що підвищення температури повітря також веде до розігрівання піску, в який відкладаються яйця, а тому є ймовірність, що дитинчат не буде зовсім.

Популяції морських черепах і так доводиться несолодко через знищення природного довкілля, а також постійне браконьєрство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні