--> Як будуть карати українців, які не з'явилися до військкомату | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як будуть карати українців, які не з'явилися до військкомату

4
Як будуть карати українців, які не з'явилися до військкомату
За ігнорування призову, особливо після особистого отримання повістки, передбачено кілька варіантів відповідальності перед законом. Існує як адміністративне покарання, і кримінальне, пише Апостроф.

За словами юриста Ростислава Кравця, який пояснює тонкощі призову на військову службу в Україні, слід неухильно виконувати розпорядження військкомату, щоб не клопотати собі проблем із законом.

Як каже юрист, люди дуже часто підписують повістки, які їм вручаються, а потім «забувають» з’явитися в центр комплектування і соцпідтримки.

Якщо людина, яка потрапила під мобілізацію, просто ігнорує першу повістку, тоді їй, швидше за все, світить адмінштраф, пояснює Ростислав Кравець. Однак є й кримінальна відповідальність. Її застосовують у разі, якщо призовник з’явився до військкомату, пройшов медкомісію, а потім не повернувся для несення служби чи уточнення інших моментів.

Юрист додає, що перший штраф українці, котрі «динамлять» військкомати, будуть змушені сплатити в сумі від 85 до 119 гривень. Якщо ігнорування повістки продовжується, стягнення підвищиться — до 255 гривень. Втім, якщо призовник виявиться серйозним «уклоністом», йому може навіть загрожувати обмеження волі до трьох років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хм, "хтось" аж чотири рази був "уклоністом" і нічого "як з гуся вода".То чого іншим неможна?
Відповісти
Так, є з кого брати приклад.з Головного верховно-гівнокомадуючого
Відповісти
Хороший приклад Найвеличнішого бонівтіка;) ...а з 1 жовтня шей баб загребуть Клоуни
Відповісти
Клав я на повiстку. Хай депутати повоюють. Пiдуть Потап , Кошовий i т.д. Тодi я з ними теж в окоп полiзу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні