--> Куди пошириться радіаційна хмара, якщо окупанти підірвуть ЗАЕС | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Куди пошириться радіаційна хмара, якщо окупанти підірвуть ЗАЕС

0
Куди пошириться радіаційна хмара, якщо окупанти підірвуть ЗАЕС
У випадку гіпотетичної аварії на Запорізькій атомній електростанції, яку захопили російські окупаційні війська, ядерна хмара рухатиметься у бік кордону росії, пише GreenPost.

Такі розрахунки оприлюднили фахівці Держатомрегулювання. Зазначається, що до розрахунків долучалися фахівці ДНТЦ ЯРБ та DSA (Норвегія).

Модель передбачає поширення та траєкторії руху повітряних мас з промислового майданчика Запорізької АЕС продовж найближчих 9 годин.

Як вказано, напрямок розповсюдження хмари південно-східний (вбік кордону росії) до відстані в 1100 км від площадки ЗАЕС.

«Дана область отримана шляхом моделювання розповсюдження викиду при одному із сценаріїв важкої аварії з пошкодженням активної зони реактору одного з енергоблоків через втрату охолодження палива та викидом через нещільності контайменту. Розрахунки проведено за допомогою європейських систем підтримки прийняття рішень JRODOS та ARGOS (для розрахунків DSA Норвегія), на базі даних метеорологічного прогнозу на наступні 3 доби. Метеорологія базується на NWP Data GFS 0.50 0000Z Березень 04, 2022», — сказано у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні