--> Біженці в Німеччині можуть отримати по 150 євро: як отримати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Біженці в Німеччині можуть отримати по 150 євро: як отримати

0
Біженці в Німеччині можуть отримати по 150 євро: як отримати
У Німеччині починається новий навчальний рік, тому багатьом батькам потрібно придбати шкільні сумки, спортивний інвентар та багато іншого. Це коштує грошей, яких часто не вистачає у сім'ях із низькими доходами, пише uamedia.

Тому за певних умов такі сім'ї мають право на додаткову фінансову підтримку для придбання шкільного приладдя. Вже зараз можна подавати заявку на отримання 100 євро за першу половину навчального року. Ще на 50 євро можна претендувати, подавши заявку у лютому. Усього виходить 150 євро на рік. Варто зазначити, що ця сума виділяється на кожного школяра з небагатих сімей.

Головна умова для отримання допомоги - батьки або батьки-одинаки повинні отримувати допомогу, допомогу на житло , допомогу з безробіття II , соціальну допомогу або допомогу для прохачів притулку.

Пакет шкільного приладдя є частиною пакету послуг з освіти та участі. Це послуги, за допомогою яких держава підтримує батьків та батьків-одинаків, а також дітей та молодь у витратах на школу та дозвілля. Крім шкільного приладдя, ці гроші можна витратити на:

⁃ одноденні та багатоденні екскурсії з дитячим садком або школою;

⁃ на студентський проїзний;

⁃ на обіди у школі чи дитячому садку;

⁃ 15 євро на місяць можна витратити на соціальні та культурні заходи, наприклад, у спортивному клубі чи музичній школі.

Щоб взяти участь у програмі, потрібно на сайті Федерального міністерства праці та соціальних справ у довільній формі подати заявку на одержання зазначених пільг – за місцем проживання або в окрузі. До речі, ви можете подати заявку на отримання допомоги заднім числом терміном до дванадцяти місяців, тобто навіть після початку навчального року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні