Психологічний тиск: чому табло на вулицях більше не показує курс валют

1
Психологічний тиск: чому табло на вулицях більше не показує курс валют
Національний банк заборонив писати курс валют на табло біля обмінників. Такий крок не може вплинути на курс долара у короткостроковій перспективі, але у нього є своя мета, пише 24 канал.

Про це розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса. Він також додав, що наразі на курс, ймовірніше, вплинули інші заходи Нацбанку, наприклад, збільшення пропозиції долара в готівковому сегменті.

Він пояснив, що регулятор дозволив банкам продавати більше валюти. Тепер вони можуть купити долар на безготівковому ринку і продати на готівковому.

Курс на табло тиснув на українців

Сергій Фурса зауважив, що один з головних факторів тиску на гривню під час війни – це психологічний. І він буде залишатися до завершення війни.

За його словами, обмінники тиснули на людей. Спостерігаючи кожен день, як цифри змінюються, люди починали панікувати.

«Національний банк запровадив регуляцію, яка зняла цей психологічний тиск з людей», – пояснив інвестиційний банкір.

Наразі, якщо людину дійсно цікавить курс валют – вона може перевірити його в інтернеті, або ж зайти в обмінник й дізнатися.

«Нацбанк зробив так, щоб курс не знаходив вас, не викликав такі панічні настрої у тих людей, які взагалі ні сном ні духом, що там на валютному ринку. Тому це правильний крок», – наголосив Сергій Фурса.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це великий секрет!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні