Стало відомо, чому закінчилися переговори між Україною та росією

1
Стало відомо, чому закінчилися переговори між Україною та росією
З березня 2022 року переговори з росією фактично припинилися і перш за все це пов'язано з тим, що ані в Москві, ані в Києві до миру на умовах компромісу зараз не готові, пише ВВС Україна.

«Переговори пройшли конструктивно. Ми отримали пропозиції з боку України для розгляду - зрозуміло сформульовану їхню позицію», - так 29 березня голова російської делегації Володимир Мединський висловився про переговори з росією, які пройшли у Стамбулі.

Підсумки цієї зустрічі дозволяли сподіватися на те, що війна в Україні все ж може закінчитися врегулюванням. Тоді її учасники домовились про приблизний зміст двох документів, які б Київ і Москва підписали, якби лідери країн, Володимир Зеленський і Вволодимир путін, змогли домовитися про мир.

Згідно з першим з них, Україна мала погодитися на нейтральний статус і відмовитися від розміщення іноземних військових баз на своїй території, але отримати гарантії безпеки від західних країн, які б надали Києву підтримку у разі агресії проти нього (серед таких гарантів мала бути і росія).

Ще один договір стосувався «взаємної поваги культур» - у ньому йшлося, зокрема, про вирішення мовного питання в Україні.

Одразу після закінчення переговорів Міноборони росії оголосило, що російська армія кардинально знизить активність на київському та чернігівському напрямках. Невдовзі у цих областях справді не залишилося російських військових, але Київ тоді заявив, що справжня причина відведення військ пов'язана з невдачами росії на цих напрямках.

Насправді, робота над комюніке тривала практично безперервно: сторони щодня в онлайн-режимі обмінювалися проєктами потенційних домовленостей.

Але в середині червня помічник володимира путіна Юрій Ушаков оголосив, що переговори фактично припинилися:

«Було передано наш допрацьований проєкт, який на цей момент залишився останнім, бо жодної реакції не було. І після цього якісь, можливо, були контакти неофіційні по телефону, причому не на рівні делегацій, а на рівні окремих представників. І потім взагалі все заглухло».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Будь-які домовленності з кацапами не варті і дірки від бублика!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні