--> Львів'ян закликали підготуватися до складної зими: що треба мати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Львів'ян закликали підготуватися до складної зими: що треба мати

0
Львів'ян закликали підготуватися до складної зими: що треба мати
Мер Львова Андрій Садовий, закликав львів'ян підготуватись до складної зими, повідомляє Львівська міська рада.

«Кожного року Львів достатньо чітко входить в опалювальний сезон, і в нас в принципі не було жодних непередбачуваних ситуацій. У цьому році ми так само провели гідравлічні випробування, всі системи готові, але ми живемо в часі війни. Ви пам’ятаєте кадри лютого-березня, як люди грілися зимою на сході нашої країни. Чи можливі аномальні ситуації в нас тут, у Львові? Я думаю, так. Тому, що коли вдарили російські ракети по трьох підстанціях електропостачання, моментально виникли проблеми. Але, слава Богу, що ми, наприклад, для «Львівводоканалу» вибудували альтернативну систему подачі електроенергії і всі насосні станції працювали, люди цього навіть не відчули. Сьогодні наша задача - підготуватися до ситуації, яку важко взагалі уявити.

Що треба мати? Ще ніхто дрова не відміняв. Вони завжди рятують в складний час, те ж саме вугілля. Ми купуємо дуже багато буржуйок, тому що вони єдині, що може залишитися, якщо інше не працює.

Я пригадую, коли до Львова приїжджала Ніно Катамадзе, щоб підтримати наших воїнів. Вона розповідала, що в часи окупації вони пів року в Грузії жили без тепла і без електроенергії. Ми повинні бути готові, ми повинні мати запас всього, що потрібно мати в першу чергу.

Я - оптиміст. Я вірю, що ми з честю пройдемо всі ці випробування. Але я чітко знаю - береженого Бог береже», - сказав мер Львова Андрій Садовий.

За словами Ірини Маруняк, заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, станом на сьогодні теплопостачальні підприємства міста вже замінили 4 км тепломережі. До початку сезону буде замінено ще 2 км. До роботи вже готові ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна» - найбільші об’єкти теплопостачання. Також відбуваються наради з головами ОСББ, з керівниками приватних і комунальних управляючих компаній, щоб проговорити різні ситуації готовності до зимового періоду.

«Чи буде газ, чи не буде газу, чи буде електроенергія, чи її не буде, все одно вдома необхідно мати: перше - це електрочайник. У випадку, якщо не буде газу, можна включити в розетку, закип’ятити воду, зробити чай чи каву, випити і зігрітися теплими напоями.

Друге: світильник на батарейках. У випадку, якщо не буде електрики, можна буде включити і буде світло в оселі.

Наступна річ, про яку мають знати мешканці, - це сухий спирт. Ця річ повинна бути в кожного в квартирі. Чому? Тому що сухий спирт дає можливість розігріти їжу, якщо немає ні газу, ні електрики.

Варто мати також електроплиту. Якщо не буде газу, то така електроплита буде в нагоді, тому що також на ній можна буде готувати їжу», - розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні