100 гривень за долар: найгірший сценарій для української гривні

0
100 гривень за долар: найгірший сценарій для української гривні
Війна серйозно вплинула на курс долара. Тепер все залежить від того, коли ЗСУ відіб’ють окуповані території. Економіст і політолог Олег Соскін розповів, яким може бути курс долара за найгіршого розвитку подій, пише GSMinfo.

Експерт прогнозує, що якщо українським захисникам вдасться утримати частину Донецької області та повернути контроль над правим берегом Херсона, то гривня залишатиметься стабільною.

Також якщо в Україну надійде близько 8 мільярдів євро, то курс гривні щодо долара вдасться утримувати на рівні 40-45 гривень. При цьому експерт не виключає, що за таких обставин можна очікувати на курс 38 гривень за долар.

Але не варто виключати і найгірший сценарій. Це станеться, якщо російська федерація зможе утримати Херсон, захопити частину донецької області та розпочати наступ на Миколаїв. У такому разі курс долара може підскочити до 60 гривень, а до кінця року до 100 гривень за долар.

Наразі офіційний курс, встановлений Національним банком України, зафіксовано на рівні 36,57 гривні за долар.

У будь-якому разі сподіваємось на Збройні сили України та чекаємо, коли окупанти підуть із нашої землі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні