--> Коли в Україні скасують комендантську годину | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Коли в Україні скасують комендантську годину

0
Коли в Україні скасують комендантську годину
Комендантська година по всій території України діє ще від початку повномасштабного вторгнення росії. Наразі немає обмежень лише в Закарпатській області, пише 24 канал.

Чи можуть скасувати комендантську годину

Комендантська година в усіх областях починається о 22:00 чи о 23:00 (залежить від того, наскільки регіон віддалений від зони бойових дій), а закінчується о 4:00, 5:00 чи 6:00 ранку.

Олександр Хмелевський, кандидат економічних наук, незалежний експерт, нагадав, що зараз в Україні лише в Закарпатській області немає комендантської години. В усіх інших зберігаються обмеження.

«На цей час скасування комендантської години в жодній з областей не очікується. Більш того, восени тривалість комендантської години в багатьох регіонах можуть збільшити. Це пояснюється збільшенням тривалості темної частини доби», – зазначив експерт.

Він додав, що в західних та центральних областях комендантську годину можуть скасувати раніше. Все залежатиме від інтенсивності бойових дій та повітряних ударів.

Якщо війна перейде в затяжну фазу і триватиме лише в окремих регіонах, а повітряні удари стануть менш інтенсивними, то в низці областей комендантську годину можуть скасувати.

Віолета Монастирська, адвокатка Адвокатського об'єднання Legal Strategy, пояснила, що станом на сьогодні не на часі скасування комендантської години, навіть у певних областях. Адже ми – єдина країна, у нас один ворог, який так само має на меті нас роз'єднати, а тому скасовувати комендантську годину у певних областях не є доречним. Тому рішення щодо всієї території України можливе після перемоги.

«Можливо, якщо в цьому буде нагальна потреба в певних регіонах, до прикладу в західних областях, які розташовані найдальше від зони бойових дій, то звичайно можуть послабити комендантську годину. Однак, все ж таки ми повинні розуміти, що доки не скасують воєнний стан, комендантська година буде надалі актуальною. А це буде можливо, коли Україна переможе», – зазначила Монастирська.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні