--> Укриттям забезпечені лише 47% закладів освіти - МВС | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Укриттям забезпечені лише 47% закладів освіти - МВС

0
Укриттям забезпечені лише 47% закладів освіти - МВС
Станом на 19 серпня більше ніж 11 тисяч закладів освіти по всій Україні, тобто 47%, забезпечені укриттям. Відповідно, ці школи з 1 вересня зможуть розпочати навчання офлайн. Про це УНН повідомили у відповіді на запит у Міністерстві внутрішніх справ України.

Деталі

1 вересня 2022 року в Міністерстві освіти і науки України планують розпочати навчальний рік офлайн. Однією з головних вимог до закладів освіти є наявність захисних споруд.

Понад 23,5 тисячі об'єктів закладів освіти пройшли безпековий аудит станом на 19 серпня, повідомили у пресслужбі МВС. З них більше ніж 11 тисяч забезпечені укриттям для учасників освітнього процесу.

Додамо

Згідно з рекомендаціями Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), укриття повинно розміщуватися в основній будівлі закладу освіти або у безпосередній близькості (до 100 метрів). Воно має бути забезпечено електроживленням, штучним освітленням, системами водопроводу та каналізацією.

Окрім того, однією з вимог є дотримання правила не менше метра на людину. В укритті також мають бути місця для сидіння (лежання), ємності з питною водою, контейнери для продуктів харчування, засоби надання першої медичної допомоги та засоби зв’язку та оповіщення (телефон, радіоприймач, інтернет).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні