--> Будинки у окупованому місті просочилися трупним запахом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Будинки у окупованому місті просочилися трупним запахом

0
Будинки у окупованому місті просочилися трупним запахом
Наприкінці червня місто Сєвєродонецьк на Луганщині було повністю захоплене російськими окупантами, пише УНІАН.

Ще донедавна у Сєвєродонецьку будували велику лікарню та сучасний спортивний комплекс, а сьогодні більша частина інфраструктури міста розбита й пошкоджена. Дороги усіяні уламками та сміттям. Містяни, які залишилися в населеному пункті, намагаються своїми силами підтримувати хоч якусь чистоту, проте всюди – розстріляні машини, залишки брухту, дорожніх знаків та розбиті будівлі, в яких раніше вирувало щасливе життя...

Тіло сусідки прогнило до черепа

Тетяна (прізвище жінки не називаємо з міркувань безпеки) евакуювалася з міста, проте нещодавно поверталася додому ненадовго – за теплими речами. Жінка розповідає, що у районі торговельного центру «Велика кишеня» свою роботу розпочали російські «експерти» - окупанти опечатують будівлі та перевіряють їхній стан. Після чого місцеві чекають на «вердикт»: жити їм вдома, чи вже не доведеться.

«Місцями, у деяких будинках відчутний трупний запах. Моя сусідка-пенсіонерка по сьогоднішній день лежить у квартирі, відчиненій настіж. Тіло прогнило до черепа, його ніхто не забирає. Це дуже страшно...», – згадує жахливу картину, яка і досі стоїть у неї перед очима, пані Тетяна.

За її словами, у пошкодженій квартирі з тілом сусідки орудували мародери: «Наскільки розповідали інші сусіди, у Сєвєродонецьку мародерили місцеві, кожен собі щось брав».

З інших квартир також доноситься неприємний запах, але його походження залишається загадкою: йти й перевіряти немає ні сил, ні бажання.

На вулиці, за словами Тетяни, вона не бачила тіл та не відчувала специфічного запаху. Проте перебувати там і без цього досить неприємно.

«Місто, знаєте... як у фільмі «Я-Легенда». Люди не розмовляють, нікого не чутно. Так тихо, спокійно, навіть пташки не співають. Просто тиша… І це дуже страшна тиша», – говорить Тетяна й додає, що це дуже пригнічує, адже в пам’яті зовсім інше місто, на вулицях якого лунав дзвінкий дитячий сміх, розмови мамочок на майданчиках, міська метушня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні