Стала відома умова, за якої українок будуть відправляти на війну

0
Стала відома умова, за якої українок будуть відправляти на війну
Наближається дата початку взяття жінок визначених спеціальностей на військовий облік, хоча наразі питання дати старту цього процесу і є дискусійним — ймовірно, його можуть і відкласти. Але українок, яким належить з’явитись до військкоматів, все одно непокоїть питання, чи відправлятимуть їх після цього на фронт, пише 24 канал.

Ситуацію роз’яснив народний депутат, член комітету Верховної Ради з національної безпеки та оборони Федір Веніславський.

Він заявив, що така ситуація можлива лише за однієї умови – сильного погіршення на фронті. Мобілізувати українок почнуть лише, якщо у ЗСУ не залишиться іншого виходу, як доукомплектовувати підрозділи жінками, пояснив Веніславський.

«Жінки, які підлягають військовому обліку, повинні прийти до центрів комплектації, пройти військово-лікарську комісію і стати на військовий облік. Постановка на військовий облік не означає, що жінки будуть мобілізовані», — додав він.

Веніславський також повідомив, що постановка на військовий облік є комплексною програмою, до виконання якої залучені не лише самі військовозобов'язані особи. У ній також беруть участь органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, заклади освіти. Вони мають інформувати центри комплектації про тих осіб, які підлягають військовому обліку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні