Радіаційна хмара за вітром 29 серпня може піти на росію і південь України

0
Радіаційна хмара за вітром 29 серпня може піти на росію і південь України
Такий аналіз оприлюднили в "Енергоатомі" за даними фахівців Держатомрегулювання України. У випадку аварії хмара розповсюдження радіації буде рухатися за вітром на південний схід у бік росії.

Про це інформує телеграм-канал Енергоатом.

Людям треба робити йодну профілактику
Мешканцям територій, які потенційно потрапляють під небезпеку від ймовірної аварії треба провести йодну профілактику. Також краще не виходити на вулицю без нагальної потреби. Якщо ж з'явиться радіаційна небезпека, то треба застосовувати захисні засоби для органів дихання.

Людям ще радять провести герметизацію приміщень, тобто вікон і дверей. Треба відключити кондиціонери, вентилятори, закрити вентиляційні продухи, димоходи тощо. Також школи та садочки мають працювати в спеціальному режимі. Варто організувати санітарні бар'єри на входах до приміщень, де будуть знімати верхній одяг та перезуватись.

На потенційно небезпечних територіях радять герметизувати та упаковувати продукти, воду, білизну, документи та цінні речі. Слід обмежити користування лісом та не порушувати заборону на полювання і рибну ловлю в місцевих водоймах.

Щоб запобігти запиленню на відкритих місцевостях рекомендують провести знезараження територій. Слід ще й ввести спеціальні обмеження для автотранспорту щодо виїзду на узбіччя, руху по дорогах без жорсткого покриття.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні