В Україні впала ціна на капусту

0
В Україні впала ціна на капусту
Малий попит та втрата якості капусти змушують фермерів значно знижувати ціни на білоголову капусту. Повідомляє інвестор.

Станом на 23 серпня виробники вже готові відвантажувати білоголову капусту по 10-17 грн/кг ($0,27-0,46/кг), що в середньому на 35% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Коментар: “Основною причиною понижувального цінового тренду виробники вважають той факт, що покупці все частіше залишаються незадоволеними якістю білоголової капусти, яка суттєво погіршилася через несприятливі погодні умови. Термін реалізації такої продукції дуже обмежений, тому оптові компанії та роздрібні мережі ведуть закупівлі виключно дрібним оптом для поточних продажів. В результаті пропозиція капусти на ринку залишається надмірною, через що фермери не виключають подальшого здешевлення в даному сегменті“, – повідомляють аналітики.

При цьому, незважаючи на здешевлення в даному сегменті, сьогодні відпускні ціни на білоголову капусту залишаються рекордно високими. Так, на даний момент вартість цієї продукції вже в середньому в 2,8 рази вища, ніж за аналогічний період минулого року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні