Як заряджати телефон без зарядки

2
Як заряджати телефон без зарядки
Незважаючи на те, що сучасні смартфони – дуже зручні та продумані гаджети, їх зарядка часто вимагає дотримання певних правил, і до того ж не завжди зручна, оскільки може проводитися тільки на відстані шнура, пише Телеграф.

Але цілком можливо, що незабаром людство буде позбавлене такої "прив’язки": у Південній Кореї створено технологію бездротової зарядки за допомогою інфрачервоних променів.

Звичайно, багато сучасних телефонів і раніше мали опцію бездротової зарядки за допомогою магнітного поля, але ця технологія здатна передавати енергію лише на відстань у пару сантиметрів.

Щоб збільшити цю відстань, інженери Седжонського університету в Південній Кореї розробили абсолютно нову систему, в основі якої лежить лазер із довжиною хвилі 1550 нанометрів (ІК діапазон). Таке випромінювання не шкодить людському зору та іншим органам при використанні цієї потужності.

Для роботи необхідне джерело випромінювання та приймач, прототип здатний передавати енергію на 30 метрів.

Принцип дії пристрою досить просто: промінь виходить із випромінювача, проходить через повітря і потрапляє до приймача, що складається із сферичної лінзи-ретрорефлектора. Він фокусує вхідне світло в точку в центрі, де знаходиться фотоелектричний елемент, який поглинає світло та виробляє електрику. Система вимикається, якщо між приймачем та передавачем виникає перешкода. Розмір приймача 1х1 сантиметр, тому його легко можна встановити на телефон або інші гаджети.

В даний момент електрична потужність приймача досягає 85 міліват, надалі цей показник повинен зрости.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В даний момент електрична потужність приймача досягає 85 міліват, надалі цей показник повинен зрости.І при цьому він має розмір 1×1см.А для зарядки сучасного смартфона треба щонайменше 5ват.То який розмір отого приймача має бути, як сонячна батарея? То що в цьому нового? Телефони вже давно заряджають від сонячних батарей!
Відповісти
Ого, шнури під час зарядки їм незручні?!! А сидіти на лазерному промені при цьому тримаючи в руках телефон де "мішень" для зарядки лазерним променем 1×1 см буде дужжже зручно?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні