Росія депортувала понад 7 тисяч українських дітей

0
Росія депортувала понад 7 тисяч українських дітей
З початку повномасштабної війни Росія депортувала з України понад 7 тисяч дітей. Повернути вдалося поки лише 51 неповнолітнього.

Про це повідомляє омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець в інтерв'ю виданню "Голос Америки".

Він пояснив, що Росія робить все, аби українські діти не поверталися на батьківщину. Для цього росіян спонукають всиновлювати депортованих дітей.

"Росія робить все, щоб наші діти не повертались до нас, навіть спростили своє законодавство щодо всиновлення", - зазначив Лубінець.

Таким чином РФ порушує міжнародне право. Омбудсмен назвав такі дії Москви геноцидом української нації. За словами Лубінця, Україна працює над поверненням дітей, проте поки процес просувається повільно.

"Наразі нам вдалося повернути 51 дитину. Це невелика кількість, порівнюючи з тисячами вивезених, але ми практично проводимо спецоперації з їхнього порятунку. Нам дуже допомагають волонтери", - заявив омбудсмен.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні