Стало відомо, коли долар в Україні перевищить 60 гривень

0
Стало відомо, коли долар в Україні перевищить 60 гривень
За умови збереження негативних тенденцій в 2023 році курс долара може перетнути позначку в 60 грн/дол, пише УНІАН.

Таку думку висловив керівник аналітичного департаменту Libertex Group Андрій Шевчишин, коментуючи показники у макроекономічному прогнозі Міністерства економіки на наступний рік.

Він зазначив, що Україна буде відчувати серйозні проблеми на валютному ринку, якщо найближчим часом не збільшиться обсяг міжнародної фінансової допомоги.

«Якщо ми будемо йти тим шляхом, яким ми йдемо зараз, а зовнішня підтримка буде на тих же рівнях, то курс 50 грн/дол – це цілком реальний орієнтир вже на кінець цього року. За умови збереження негативних тенденцій курс (у 2023 році) може піти до 60 гр/дол і навіть вище», – зазначив експерт.

За словами Шевчишина, його прогноз песимістичний, але і реалістичний. При цьому він ні в якому разі не націлений на провокування панічних настроїв, запевнив експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні