Стало відомо які види штрафів за порушення ПДР є незаконні

3
Стало відомо які види штрафів за порушення ПДР є незаконні
Часто поліцейські виписують штрафи за порушення правил дорожнього руху без відео або фото доказів. А в судах доказом є свідчення інспектора, який сам і виписував ухвалу про накладення штрафу.

Українське об’єднання «Дорожній адвокат» звертає увагу на те, що свідчення інспектора в суді не можна розцінювати як доказ, якщо немає інших свідчень правопорушення. Зокрема, фото чи відеофіксація порушення, пише Час Українців.

Такого висновку дійшов Верховний суд України, який розглянув матеріали подібної справи. У рішенні суду зазначається, що показання інспектора неможливо вважати об’єктивними, тому їх не допустимо використовувати як єдиний доказ.

При цьому адвокати зазначають, що відео чи фотофіксація поліцейськими швидкості автомобіля законна лише в тому випадку, якщо місце контролю позначено спеціальним знаком.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фото чи відео фіксація згідний має бути. Але щоб було щей позначено місце фіксації цих правил це вже брєд. Порушники правил мають бути покарані і неважливо де саме було зафіксоване порушення. Для порушника має бути неочікувано що його порушення в цем момент зафікусували!
Відповісти
Штрафи за попушення ПДР є незаконі. А що є закон який дозволяє порушувати ПДР.
Відповісти
А правильно навіщо ті правила? Я краще машиною роз'їду кось з ваших найрідніших або вас особисто, ну не спеціально звичайно а того шо вирішив забити болт на правила.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні