--> Де можуть повернути коронавірусні обмеження | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де можуть повернути коронавірусні обмеження

0
Де можуть повернути коронавірусні обмеження
На Львівщині кількість хворих на коронавірус щоразу зростає. За минулий тиждень Covid-19 діагностували у майже тисячі людей. Станом на сьогодні додаткових карантинних обмежень не застосовуватимуть, проте, якщо хвороба прогресуватиме, доведеться обмеження посилювати. Про це розповів керівник департаменту охорони здоров’я ЛОВА Орест Чемерис.

«Будемо слідкувати за ситуацією із захворюваністю на коронавірус – скільки людей хворіє, як протікає хвороба, хто хворіє, чи є нездужі в організованих колективах, яка кількість госпіталізованих, яка завантаженість ліжок у лікарнях. Якщо все відбуватиметься швидко, цілком ймовірно, що доведеться знову повертатись до обмежень – маскового режиму, дистанції. Тобто, до всіх тих речей, які застосовували раніше», – каже Орест Чемерис.

За його словами, зараз вірус, як правило, уражає верхні дихальні шляхи, пневмоній значно менше. Майже всі пацієнти, які потрапляють у стаціонар, є старшого віку, з важкими супутніми захворюваннями. Зазвичай на фоні коронавірусу у них стається загострення основного захворювання.

Коли Covid-19 може активізуватися і дійти до піку, Орест Чемерис зазначив, що ближче до кінця жовтня.

«За прогнозами, пік може припасти на кінець жовтня. У той час доєднаються ще й сезонні захворювання і може бути більша кількість хворих», – каже Орест Чемерис.

Зараз у Львові та на Львівщині вирує штам коронавірусу Омікрон В. А2, який, за словами головного медика області, виявляли у нас і в попередніх хвилях.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні