Пільги та субсидії під час війни україням призначатимуть по-іншому. ВІДЕО

0
Пільги та субсидії під час війни україням призначатимуть по-іншому. ВІДЕО
Повномасштабна війна в Україні, яку розв’язала росія, призвела до проблем із призначенням пільг та субсидій. Зокрема на окупованих територіях були знищені реєстри, щоб не наражати на небезпеку пільговиків, серед яких багато ветеранів АТО/ООС.

Міністерство соціальної політики пропонує призначати субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг через Пенсійний фонд України. Це необхідно насамперед для переселенців. Про це заявила міністр соцполітики Оксана Жолнович. Відео виступу опубліковано на каналі Міністерства соціальної політики України у YouTube.



Так вона розповіла, що якщо, наприклад, людина перемістилася з Херсона на нове місце і хоче відновити виплату субсидії на новому місці проживання, то це проблематично. Тому що справа в Херсоні, очевидно, вже знищена з міркувань безпеки.

Міністр сказала, що пропонується інший алгоритм: переселенець звертається за субсидією до ЦПАУ на новому місці проживання, після чого його заявка потрапляє до Пенсійного фонду. Таким чином, незалежно, де ця людина звертається, її заявка обробляється в Пенсійному фонді і проходитиме обробка буде набагато швидше, оскільки не потрібно буде піднімати відомості з району до центрального сервісного центру. Відразу формуватиметься виплатна відомість, і гроші оперативно надходитимуть на рахунки, бо Пенсійний фонд своїм рішенням звертатиметься до банку, а банк одразу розкидатиме ці гроші на рахунки людей.

Раніше повідомлялося, що пенсія за вислугу років призначається громадянам деяких спеціальностей після звільнення з роботи, яка дає право на цей вид пенсії (ст. 7 Закону “Про пенсійне забезпечення). Зокрема, на таку пенсію можуть розраховувати медпрацівники.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні